Mentor

Hoe versta ik dat?

Het verschil met coaching is voor mij de snelheid van de interventie vanuit een bewuste keuze voor directieve inhoudelijke feedback enerzijds en anderzijds ontwikkelingsgerichte en probleemoplossende bevraging.

Coaching helpt je te groeien, vanuit je kracht te gaan werken, inspiratie op te doen, én resultaten te bereiken. Maar ik ambieer meer dan de enge rol van coach. Ik wil mentor zijn, inspireren. Een inspirator is iemand die in staat is een systeem op zodanige manier te inspireren en beïnvloeden, dat actoren in het systeem bereid zijn om in een nieuwe richting te evolueren.

Wens

Enkele korte en zinvolle begeleidingen van leiding gevenden in complexe, strategische veranderingen.

 

Referenties

1. Dirk Copermans - Jessa Ziekenhuis - Manager Ontwikkeling en Opleiding

 logo Jessa Ziekenhuis
"Het nieuwe gefuseerd team “Ontwikkeling & Opleiding” van het Jessa Ziekenhuis is sinds januari 2012 hard en stevig aan de slag. Als opleidingsverantwoordelijken wilden we ons eigen leren versterken door beroep te doen op leer-architect Pascal Van Loo en zijn 5-rolmodel. In een flexibele tweedaagse training begeleidde Pascal ons in de richting van gewenste leerdoelen. Die doelen waren: herbronning en verdieping van het team O&O; het 5 rolmodel in de vingers krijgen; eigen accenten ifv 5 rollen verder ontwikkelen; externe didactische en groepsdynamische expertise verwerven. Dankzij Pascals begeleiding keerden wij versterkt in onze rol terug naar Jessa.
 
 2. Erwin Samson - Plantijn Hogeschool- Algemene Directie
 logo Plantijn Hogeschool
"Met de hulp van Pascal als mentor en begeleider van een fusie-team, begrepen wij hoe we onze fusie op een transitie-gerichte manier konden aanpakken."
 
  • JessaZiekenhuis (Teambegeleiding rond essenties van procesbegeleiding) 
  • PIVO (Nieuwe didactische tendenzen)
  • Plantijn Hogeschool (Transitiedag)
  • VITO (Transitie traject) 
  • VOKA: Kamer van Koophandel (Plato Peterschap – Teamontwikkeling – vergadertechnieken)

Contact & Links

 Pascal Van Loo

Rotselaarsebaan 20 
BE-3220 Holsbeek

T +32 477 299 445 
pascal@pasas.be