Waarden

  • Een verschil durven maken
Ik geloof dat elke mens op aarde, thuis of op het werk, het goed voorheeft met de wereld. Wij zijn systematisch verboden met het grotere geheel. We hebben een taak naar volgende generaties. Volgens mij is het diepste verlangen als mens om gezien en erkend te worden. Elk vanuit zijn eigen talent. Om dat te beseffen moest ik zelf door een stevige transitie. (Zelfs bij conflicten ;-))
 
  •  “A global learning Village”
Leren en ontwikkelen over menselijke relaties, gebeurt in relatie en dialoog. Onze wereld is op korte tijd ons dorp geworden. Ik droom al sinds mijn 4 jaar van een wereld waarin wij de bestaande kennis delen en samen in kleine eenheden en lokaal, een betere wereld co-creëren. Daarvoor wil ik bijdragen aan een duurzame maatschappelijke architectuur. (Wauw, dat klinkt zwaar voor ene 4 jarige ;-))
 
  • Autonomie verbinden
Je kan pas helemaal jezelf worden, als je in relatie gaat met mensen uit je tegenpool. Maar daar is moed en vertrouwen voor nodig en het loslaten van de eigen angst.  Om zelf in autonomie te durven gaan staan, wie je echt wil zijn. (Daarvoor moest ik 40 worden ;-))
 
  • Flexibiliteit
Alles verandert en gaat voorbij. Ook al wil ik het graag vasthouden. Oefenen in loslaten, was de voorbije 5 jaar intens. Ik hoop ooit bekend te staan als professional voor mijn favoriete uitspraak: de gepaste interventie op het juiste moment. (Maar dan toegepast ;-))