Bemiddelaar

Bemiddelaar

 “Je kan geen hand schudden met een gebalde vuist.”

– Mahatma Gandhi –

 

Hoe versta ik dat?

Vanuit onze eigen zoektocht en ons diep geloof in het overstijgen van paradoxen, besloot ik samen met Saskia Szepansky Pasas bvba op te richten. Met een missie om mensen een te kans geven op een betere toekomst door bemiddeling. We verzamelden rond ons 11 erkende bemiddelaars, vooral in Sociale Bemiddeling of Bemiddeling op het werk, die hetzelfde geloof delen. 

Bemiddeling of mediation is een nieuw en goed alternatief voor het aanpakken van conflicten. Ik geloof in een betere toekomst voor beide strijdende partijen door deze transitiegerichte aanpak. Het klinkt groots en meeslepend, en dat is het ook. Via bemiddeling willen we de wereld een beetje verbeteren.
 
Door een aantal strijdende partijen uit de soms alles vernietigende escalatie te houden, heeft heel hun omgeving daar deugd van.
 
Concreet structureert de bemiddelaar het gesprek, bewaakt grenzen, geeft kansen om gehoord te worden en helpt deelnemers om tot duurzame oplossingen te komen, die recht doen aan belangen en behoeften van alle betrokkenen.
 
Niemand heeft graag conflict en toch hoort het bij het leven en biedt conflict ons ook groeikansen.

Wens

Vanuit deze wens is het expertisedomein Pasas Mediation, Samen met onze 8 Pasas collega's erkend bemiddelaars. Onze grootste wensen zijn om meer mededogen te ontwikkelen, vaardigheid om met verschil om te gaan en zo de wereld vredevoller te maken.

Niet eenvoudig, dat weten we uit eigen levenservaring. Bij bedrog, boosheid, verdriet, hoe kan je dan uit de escalatie blijven? Soms door de onderliggende pijn een plaats te kunnen geven, in gesprek met de betrokkene. En dat is nu net de laatste persoon waarmee je aan tafel wou willen.

We wensen veel opdrachtgevers die de inefficiëntie en menselijke schade niet meer wensen en zo vroeg mogelijk actie willen nemen. Dan zijn we er in de praktijk soms uit, op 1 of 2 gesprekken van 1,5u.

 

 

Referenties

Discretie en vertrouwen zijn fundamenten van deze rol. Daarom zijn referenties in detail niet mogelijk.

Sinds ons bestaan, werkten we op een 30-tal concrete organisatie-vragen, soms met individuen, soms in duo's, meestal met teams, soms met vakbonden, HR en hoger management op structureel niveau.

We werkten oa. bij enkele banken, retail, distributie, veel KMO's, familiebedrijven, ...

Een anoniem voorbeeld: Complex Groupmediation Bank

 

Contact & Links

Pascal Van Loo

Rotselaarsebaan 20 
BE-3220 Holsbeek

T +32 477 299 445 
pascal.vanloo@pasas.be

Tweet: @pascalvanloo
Http://be.linkedin.com/in/pascalvanloo

 

Toelichting en cases in detail op: http://www.pasas.be/oudesite/

pasas